Spalio 5 d. LSMU gimnazijoje minėjome Tarptautinę mokytojų dieną. Kaip ir kiekvienais metais šventę, kurios tema buvo „Poilsis, ramybė, aš“, rengė III g. klasių mokiniai. Keletą savaičių mokiniai generavo idėją, pirko reikalingus produktus ir ruošėsi, kaip dabar mokytojai atsiliepia, nepamirštamai 2018 metų mokytojų dienai. 

Nuo ankstaus ryto grojant 80-tųjų ir 90-tųjų muzikai III g. klasių mokiniai pasitiko mokytojus ir, linkėdami poilsio, ramybės, atsipalaidavimo, kartu su kvietimais į šventę dovanojo jiems šlepetes. Pirmas dvi pamokas mokytojai poilsio erdvėje buvo vaišinami įvairiais gardėsiais bei šventiniais pedagoginiais pusryčiais - sveikuolių košėmis. Nuoširdžiai pedagogus sveikino gimnazijos abiturientai bei Mokinių taryba. Tuo metu mokytojus vadavo III klasių gimnazistai, kurie galėjo susipažinti ir pajusti, koks įdomus, nelengvas, bet labai kūrybiškas mokytojo darbas.

Po 7 pamokų mokytojai buvo pakviesti į šventę Iškilmių salėje. III g. klasių mokiniai stengėsi padovanoti šiek tiek kitokią kasdienybę, truputėlį daugiau atsipalaidavimo, kūrybiškumo, humoro, ramybės, poilsio, bendravimo, savęs pajautimo ir pasitikėjimo. Juk pasitikėti malonu. Pasitikėti – reiškia būti atviram šalia esančiam, netikėtiems įvykiams ir naujai informacijai. Taip, kaip mokiniai besąlygiškai pasitiki mokytojais, šį kartą mokytojai buvo paprašyti pasitikėti mokiniais. Šįsyk mokytojai ir administracija, akis užsidengę miego kaukėmis, buvo palydėti iki savo staliukų salėje aklinoje tamsoje. Grojant ramiai muzikai ir pasakojant apie ramybę, poilsį bei žmogaus pojūčius, mokytojai sužinojo, jog jiems bus pateikiami įvairiausių skonių patiekalai, kuriuos teks valgyti tamsoje. Juk išminčiai sako: „Reikia liautis matyti, kad pradėtum regėti, kad pradėtum regėti savo vidumi.“ Mokinių gaminti patiekalai buvo parengti atsižvelgiant į mokytojų toleranciją maistui. Degustuojant maistą buvo sulaukta begalė spėlionių, nerimavimų ir nesibaigiančio juoko. Mokiniai džiaugėsi, kad mokytojai priėmė iššūkį. Nors ir visa diena buvo įamžinta nuotraukomis, tačiau toji valanda liko nežinioje, visas emocijas bei žodžius prisimins tik visi ten buvę... Mokytojams buvo padovanoti jų portretai, kuriuos piešė mūsų mažieji mokiniai ir vienuoliktokai.

Neatsitiktinai šventę vainikavo gerai žinoma S. Povilaičio daina „Švieski man vėl". Juk matyti šviesą - gera, tačiau esama ir kitokios šviesos - mokslo. O šios šviesos nešėjai - Mokytojai. Tad linkime lengvo, sveiko, kūrybiško ir ramaus šviesos skleidimo jaunimui.

III g. klasių mokiniai

2018 10 Mokytoju diena