Kovo 4 dieną Kauno rotušėje vyko XVII - asis  dailės projektas - akcija tema: „Šv. Kazimieras – lietuvių jaunimo globėjas. Šventojo vardo bažnyčios Lietuvoje“. Lietuvoje yra 16 bažnyčių ir dvi koplyčios, pavadintos Šv. Kazimiero vardu. Realizuodami temą  mokiniai domėjosi vienintelio Lietuvos globėjo šventojo  Kazimiero gyvenimu ir idėjomis, jo vardo bažnyčiomis Lietuvoje ir tai atsispindėjo jų darbuose, naudojant karpinius, tapybos, grafines ir kitas išraiškos priemones. Kūrybinių darbų dėmesys buvo skirtas originalumui, sakralumui, išraiškingumui.

Džiaugiamės ir didžiuojamės akcijoje dalyvavusiomis LSMU gimnazijos II g klasės gimnazistėmis: Indre Armanavičiūte, Agniete Čisler, Martyna Bojarskaite bei Faustina Sušinskaite už kūrybines iniciatyvas ir jų sklaidą, puoselėjant Šv. Kazimiero vertybes.

Akcijos metu sukurti darbai bus eksponuojami Kauno miesto rotušėje. Nuo kovo 7 dienos paroda eksponuojama Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikoje. Visus kviečiame apsilankyti kūrybinių darbų parodoje.

Dailės mokytoja Jolita Grabliauskaitė