Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazija, įgyvendindama tarpdalykinį kūrybiškumo poreikį, kartu su Kauno pedagogų kvalifikacijos centru inicijavo tarptautinį bendrojo ugdymo mokyklų 8-12 kl. mokinių ir jų mokytojų užsienio kalbų vaizdo filmų konkursą-konferenciją „Mes Z karta – ateities vizija“. Renginys vyko dviem etapais: pirmame etape visi dalyvių filmai buvo talpinami LSMU gimnazijos svetainėje „Skaitmeninis kinas“, kurioje peržiūros metu kiekvienas asmuo turėjo galimybę balsuoti už patikusį filmą. Antrame etape balandžio 19 dieną LSMU Veterinarijos fakulteto Žalčio salėje vyko baigiamoji konferencija, kurios metu mokiniai pristatė savo filmus. Konferencijos rėmėjai: LSMU gimnazija, JAV ambasada Vilniuje, LAKMA, Lietuvos prancūzų kalbos mokytojų ir dėstytojų asociacija ir LDV. Konferencijos svečiai: Meghan Luckett, JAV ambasados Lietuvoje kultūros atašė, mokytoja Cristina Berry ir Fulbright programos studentė - mokytoja Veronica Pidduck iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Konferencijos pradžioje maloniai nuteikė LSMU gimnazijos mokinių atliekamos dainos anglų ir prancūzų kalbomis. Sveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorius Arūnas Bučnys. Renginyje kalbėjo Meghan Luckett, JAV ambasados Lietuvoje kultūros atašė, ir bendradarbiaujanti su Švietimo ir mokslo ministerija bei JAV ambasada Vilniuje lektorė Cristina Berry, kuri skaitė paskaitą apie Z kartos vaikus.
Pasibaigus filmų pristatymui ir susumavus visus balsus, komisija paskelbė nominantus: pirma vieta atiteko filmui „Cassette 19“ (Kauno Saulės gimnazija), antra vieta – „Vision for the Future“ (Kauno Saulės gimnazija) ir trečia vieta – „Lit Future“ (Kaišiadorių rajono Kruonio gimnazija). Šiems trims nugalėtojams atiteko LSMU gimnazijos ir Amerikos ambasados prizai. Džiugu, kad mūsų gimnazija apdovanojo visus konferencijos dalyvius padėkomis ir dovanėlėmis bei labai skaniu saldžiu prizu – tortu. O prieš valgant tortą, konferencijos vedėjai Deimantė ir Nojus pakvietė visus bendram šokiui.
Ačiū visiems dalyviams už jų gražius videofilmus ir gerą nuotaiką ir sakome iki pasimatymo.

Konferencijos organizatoriai: mokytojai Jolanta Lėgaudaitė, Jolita Grabliauskaitė ir Kęstutis Budrevičius