Rugsėjo 20-21 dienomis vyko penktų klasių mokinių edukacinė stovykla „Pažinkime vienas kitą”. Po ryto rato, kada mokiniai su klasių auklėtojais aptarė bendras taisykles, stovykla oficialiai buvo atidaryta ir pradėtos pirmosios veiklos. Be įtraukiančių komandos formavimo užduočių ir įdomių žygių su Mokinių Tarybos nariais penktokai taip pat smagiai šoko Flash mobą ir išmoko vieni kitiems pinti draugystės apyrankes.

Stovyklos kulminacija – naujų gimnazijos narių krikštynos - prasidėjo vakare. Pasiskirstę į komandas mokiniai nekantravo sužinoti, kokios užduotys jų laukia. Pirmoji užduotis – herbo kūrimas. Penktokai parodė savo kūrybiškumą bei gebėjimą dirbti kartu ir sukūrė nuostabius herbus. Vienoje iš užduočių mokiniams teko naudotis tik rankomis, kad atspėtų po uždanga paslėptus maisto patiekalus - jiems tai sekėsi puikiai! Kitose užduotyse, kurios reikalavo daugiau susikaupimo bei drausmės, penktokai užtikrintai siekė tikslo, vienas kitą motyvavo bei draugiškai skatino užduotis atlikti teisingai. Na, o per „Kvidičą” ir strėlyčių mėtymą į vandens balionus penktokai vėl mus nustebino ir įrodė, kad yra labai taiklūs!
Po varginančių, tačiau smagių užduočių mokiniai sustojo kartu į ratą ir garsiai pasakė priesaiką, po kurios jie drąsiai galėjo save laikyti pilnaverčiais LSMU gimnazijos bendruomenės nariais! Krikštynoms pasibaigus kvietėme visus į diskoteką, kurioje su visais stovyklos dalyviais ir organizatoriais atšventėme sėkmingas krikštynas. Dar kartą sveikiname penktokus ir labai tikimės, kad geriausius atsiminimus iš stovyklos jie nešiosis ilgai!