2020 metų vasario 1 - 8 dienomis LSMU gimnazija sulaukė svečių iš Ispanijos. Į Lietuvą atvyko 9 mokiniai ir 2 mokytojai iš Mataro mokyklos TL Institut Thos I Codina. Vaikus į savo namus priėmė 7b klasės mokiniai. Vizitą ispanai pradėjo prisistatydami gimnazijos asamblėjoje. Svečiai lankėsi specialiai jiems organizuotose kūrybinėse dirbtuvėse ir integruotose pamokose, kurias vedė technologijų mokytoja Ilona Murašovienė, anglų kalbos mokytoja Aušra Budrienė, sveikatos priežiūros specialistė Jurgita Čepelionienė, etikos mokytoja Dalia Kraskauskaitė, biologijos mokytoja Simona Drulė, technologijų mokytojas Aurimas Adomaitis, istorijos mokytoja Daiva Žemaitienė, lietuvių kalbos mokytojas Paulius Kavaliauskas, anglų kalbos mokytoja Dovilė Spudienė, šokių mokytoja Eglė Glinskienė, informacinių technologijų mokytojai Daiva Alaburdienė ir Kęstutis Budrevičius, dailės mokytoja Jolita Grabliauskaitė ir anglų kalbos mokytoja Jolanta Lėgaudaitė. Svečiai iš Ispanijos drauge su LSMU gimnazijos septintokais rengė projektus ir juos pristatė.

Mokiniai iš Mataro susipažino su Kaunu ir jo senamiesčiu, apsilankė Nacionaliniame M. K. Čiurlionio muziejaus edukacinėje programoje „Čiurlionio kosmosas”, Kauno IX forto muziejuje, grožėjosi Trakais ir jų pilimi, aplankė įspūdingą Vilniaus senamiestį, Valdovų Rūmus, Katedrą, Šv. Onos bažnyčią, Aušros vartus, Gedimino pilį, Vilniaus universitetą, Bernardinų bažnyčią.
Savaitė buvo kupina šiltų emocijų, gerų įspūdžių ir skanaus lietuviško maisto. Laikas lėkė nenumaldomai, palikdamas neišdildomą įspūdį mūsų svečiams.
Nuoširdžiai dėkojame 7b klasės mokiniams ir jų tėvams, kurie sutiko visą savaitę priimti svečius iš Mataro, gimnazijos mokytojams už jų profesionaliai ir kūrybiškai suorganizuotas pamokas.


Mokytojos Jolanta Lėgaudaitė, Jolita Grabliauskaitė.