Fizinis aktyvumas laikomas viena iš pagrindinių individo fizinės, socialinės ir emocinės gerovės sąlygų. Fizinio aktyvumo reikšmė neabejotinai didelė vaikystėje bei paauglystėje. Atlikti moksliniai tyrimai suteikia daugybę įrodymų, jog fizinis aktyvumas yra vienas iš reikšmingų harmoningo paauglių vystymosi ir sveikatos veiksnių. Pasaulio sveikatos organizacijos Europos regiono Fizinio aktyvumo strategijoje 2016-2025 m. pagrindinis dėmesys skiriamas fiziniam aktyvumui – svarbiausiam sveikatą ir gerovę Europos regione užtikrinančiam veiksniui. Todėl, siekiant pagerinti visuomenės sveikatą, svarbu skatinti aktyvumą tarp įvairaus amžiaus grupių. 2019 metų lapkričio 4 d. LSMU gimnazija pasirašė sutartį su Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Pasirašytas 30642,00 Eur. vertės projektas „Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos bendruomenės fizinio aktyvumo skatinimas, įsigyjant sporto inventorių ir įrangą“ finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis. Projekto trukmė – 2019-09-01 - 2021-11-30. Projekto metu įsigijome sporto inventorių ir įrangą, skatinome ir populiarinome įvairias fizinio aktyvumo formas, vykdydami įvairius fizinio aktyvumo užsiėmimus.

Buvo iškelti šie uždaviniai:

  1. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos bendruomenės fizinio aktyvumo skatinimas, įsigyjant sporto inventorių ir įrangą.
  2. Skatinti, viešinti ir populiarinti įvairias fizinio aktyvumo formas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos bendruomenėje.
  3. Skatinti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos bendruomenės fizinį aktyvumą, vykdant įvairius fizinio aktyvumo užsiėmimus.

Įgyvendinus projektą ir įsigijus stacionarius lauko treniruoklius, sudarytos tinkamos sąlygos Gimnazijos bendruomenės ir gyvenamosios vietovės bendruomenės nariams skatinti fizinį aktyvumą, organizuoti laisvalaikį.

Gimnazijoje įvairiomis viešinimo priemonėmis buvo vykdoma projekto veiklų sklaida, kviečiama prisijungti ir dalyvauti susitikimuose fizinio aktyvumo svarbos temomis. Mokiniams, mokytojams, darbuotojams, administracijai, tėvams ir kitiems bendruomenės nariams buvo skaitomi pranešimai, vedami seminarai. Projekto metu buvo skaitomi pranešimai, vedami seminarai, įvykdyta 30 įvairių susitikimų. Veiklose buvo daugiau kaip 300 dalyvių.

Fizinių užsiėmimų vykdymo metu buvo organizuojami bendruomenės turnyrai, varžybos, grupinės treniruotės, grupiniai ir individualūs užsiėmimai. Taip pat vykdomas pasiruošimas dalyvauti Kauno ir Lietuvos mokyklų žaidynėse. Mokytojams, darbuotojams, administracijai, tėvams ir kitiems bendruomenės nariams – grupinės ir asmeninės treniruotės (tinklinis, krepšinis, futbolas, funkcinės treniruotės - bent kartą per savaitę), įvairūs bendruomenės turnyrai, žaidynės, sporto šventės. Didėjo bendruomenės narių fizinis aktyvumas, bendruomenės narių maksimalus įtraukimas į sporto šakų užsiėmimus, renginius, varžybas. Projekto vykdymo laikotarpiu įvykdyta 50 fizinio aktyvumo užsiėmimų. Dalyvių skaičius daugiau kaip 150.

Tęstinis projekto rezultatų pritaikymas yra bendruomenės narių sėkmingas fizinio aktyvumo užsiėmimų lankymas, gyvenamosios vietos bendruomenės narių fizinis aktyvumas naudojantis įsigytais lauko treniruokliais.

Projektas, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas, buvo bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis.