Žvarbų gruodžio 22 d. vakarą, spaudžiant žiemos šaltukui, gausi žmonių minia šurmuliuodama rinkosi į jau tradicija tapusį LSMU gimnazijos renginį – kalėdinį labdaros miuziklą. Po beveik dvejų metų pertraukos susirinkę žiūrovai sulaikę kvapą stebėjo įspūdingą reginį, kurį sukūrė gausi mokytojų ir mokinių komanda. Šiemet žiūrovų širdis virpino visiems puikiai žinoma meilės istorija „Apie Romeo ir Džuljetą“.

Magija scenoje pasklido vos tik pasigirdus pirmiesiems vaidinimo garsams ir prasivėrus scenos uždangai. Įspūdį sustiprino įspūdinga miuziklo scenografija, kurią sukūrė dailės mokytoja Jolita Grabliauskaitė bei technologijų mokytojas Aurimas Adomaitis. Scenoje išdidžiai į žiūrovus žvelgė Kapulečių ir Montekių vyriausieji, kuriuos įkūnijo anglų kalbos mokytoja Aušra Budrienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytojas Paulius Kavaliauskas, etikos mokytoja Dalia Kraskauskaitė bei matematikos mokytojas Martynas Zaveckas. Ir, žinoma, nuolat besivaidijančią Veronos minią valdantis kunigaikštis, kurį simboliškai įkūnijo miuziklo režisierius Andrius Kurienius.

Stebint įspūdingą choreografiją, kurią sukūrė šokių mokytoja Eglė Glinskienė, bei klausant širdį virpinančių prancūzų kalba skambančių arijų, už kurių skambesį atsakinga muzikos mokytojai Giedrė Druskienė ir Kęstutis Miknevičius, vis kirbėjo, kada į sceną žengs pagrindiniai tragedijos veikėjai – Romeo ir Džuljeta. Pagaliau scenai ištuštėjus pasigirdo romantiškosios ir jautriosios Džuljetos bei merginų širdžių daužytojo Romeo meilės arija. Balta suknele pasipuošusi Džuljeta, kurios vaidmenį sukūrė IV g. C klasės mokinė Gustė Bajarkevičiūtė, bei nuolat meilės ieškantis Romeo, kurį įkūnijo II g. A klasės mokinys Tautrimas Markauskas, sutiko vienas kitą ir pamilo amžiams. O jų meilę santuokos įžadais susaistė vienuolis Fra Lorencas, tikybos mokytojas Mantvydas Randis.

Vaidinime svarbią rolę turėjo ne tik pagrindiniai veikėjai, bet masinėse scenose vaidinę, šokę ir dainavę I–III g. klasių mokiniai. Taip pat Dominykas Meškauskas – Benvolijus, Kasparas Kušleika – Merkucijus, Lukas Jievaltas – Tebaldas, žavingoji Ieva Aleknaitė – Džuljetos auklė.

Vaidinime netrūko intrigų, apgavysčių, melo ir nesantaikos, tačiau viską vainikavo nenugalimoji meilė. Ir nors miuziklo pabaiga tragiška, stebint paskutiniąją sceną, kurios centre – du mirtį pasirinkę jauni žmones, palikę šį pasaulį susikibę rankomis, nutilus spektaklio garsams, žiūrovai plojo net atsistoję. Plojimai ir susižavėjimo šūksniai netilo keletą minučių.

Po pasirodymo scenoje sveikinimo ir padėkos žodį tarė LSMU gimnazijos direktorius Arūnas Bučnys. Direktorius pasidžiaugė ne tik tuo, kad spektaklis subūrė bendruomenę, bet ir tuo, kad renginio metu buvo suaukota nemaža 2500 Eurų suma, kuri bus skirta Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos ligoniukams.

Salėje dar ilgai šurmuliavo skirstytis neskubėjusi žiūrovų minia bei aktoriai, sukūrę tikrą kalėdinį stebuklą.