Kovo 1-2 d. į LSMU gimnaziją su vizitu stebėti darbo atvyko anglų kalbos mokytoja ir psichologė iš IES Barrio Simancas mokyklos (Madridas, Ispanija). Pristatėme gimnazijoje įgyvendinamas socialinių-emocinių įgūdžių lavinimo programas VEIK ir „Lions Quest“ bei pademonstravome praktines moksleivių veiklas. Taip pat supažindinome su priemonėmis (leidiniais, socialinės veiklos projektais, emocinės sveikatos pertraukėlėmis, kitais organizuojamais renginiais), skirtomis darbuotojų ir moksleivių emocinei sveikatai gerinti, integruojant socialinį-emocinį ugdymą į dalykų pamokas.

Viešnios taip pat dalyvavo anglų kalbos pamokose, kuriose stebėjo ne tik užsienio kalbos mokymo metodikas, bet taip pat ir refleksijos, atsipalaidavimo pritaikymo būdus pamokose. 7b klasės mokiniai pristatė projektinius darbus tema „International Weekend Festifval: LSMUG Going Global“, kurie buvo apie lietuvių kultūrą, papročius, tradicijas, ir papasakojo, kaip LSMUG prisideda prie šių vertybių puoselėjimo. Svarbu paminėti, kad svečiai iš Ispanijos dalyvavo Užgavėnių šventėje, šoko tradicinius šokius su tautinių šokių kolektyvu „Eglynėlis“, kartu su English Cooking Club būreliu ir gimnazijos mokytojais gamino bei ragavo įvairiausių blynų.

Projekto dalyvės dėkojo už šiltą priėmimą, puikią programą. Jos džiaugėsi, kad parsiveš naujų mokymo metodų, idėjų, kaip galėtų plėtoti socialinį-emocinį ugdymą savo mokykloje. Didžiuojamės galėdami dalintis savo įgyta patirtimi ir žiniomis su partneriais užsienyje.