Malonu dalintis naujienomis apie gimnazijos mokytojų dalyvavimą įvairiuose tarptautiniuose projektuose bei stažuotėse. Per pirmuosius mokslo metų mėnesius jų įvyko kaip niekada gausiai. Rugsėjo 7-21 dienomis LSMU gimnazijos anglų kalbos mokytoja Jūratė Radavičiūtė dalyvavo JAV Užsienio reikalų ministerijos finansuojamos SUSI for Secondary Educators programos kontaktiniame susitikime Masačiusetso valstijoje, JAV. Vienas iš pagrindinių programos tikslų buvo supažindinti anglų kalbos mokytojus ir dėstytojus su Amerikos kultūra ir istorija bei suteikti galimybę užmegzti kontaktus su kolegomis iš įvairių pasaulio šalių. Dviejų savaičių programoje mokytoja Radavičiūtė kartu su 17 mokytojų ir universiteto dėstytojų iš įvairių pasaulio šalių dalyvavo susitikimuose su vidurinių mokyklų, universiteto ir švietimo centrų darbuotojais, aplankė svarbius kultūrinius bei politinius šalies paminklus. Na, o spalio 7-14 dienomis mokytoja Jūratė vyko į Atėnus. Čia rinkosi SUSI programos alumnai iš 63 pasaulio šalių dalyvauti SUSI Alumni Workshop 2022, kurį organizuoja California Chico University. Visus dalyvius vienijo tema „Liberty, Equality and the American Dream”. Lietuvai atstovavo Asta Antulienė, Montana alumna 2019, ir LSMU gimnazijos anglų kalbos mokytoja Jūratė Radavičiūtė, ITD alumna 2021. Šis renginys - tai puiki galimybė atnaujinti ryšius su savo programos alumnais, užmegzti naujus ryšius ir pradėti planuoti naujas bendras veiklas.

Džiugu, kad per šį laikotarpį aktyviai teko dalyvauti ir LabelFranceEducation tinklo, kurio narė yra ir LSMU gimnazija, renginiuose. Spalio 6-7 dienomis prancūzų kalbos mokytoja Laura Veitė kartu su IVg. klasės mokinėmis Emilija Jakuškaite ir Meda Kačerauskaite dalyvavo LabelFranceEducation Forume Bulgarijoje, Varnoje. Jame dalyvavo mokiniai, mokytojai ir Prancūzų Instituto atstovai iš 12 Europos šalių (Albanijos, Bosnijos ir Hercogovinos, Bulgarijos, Kroatijos, Vengrijos, Lietuvos, Šiaurės Makedonijos, Moldovos, Lenkijos, Čekijos, Rumunijos, Serbijos ir Slovakijos). Forumo tikslas- suburti LabelFranceEducation tinklo mokyklų mokinius ir mokytojus. Mokiniai dalyvavo keturiose grupių dirbtuvėse, vyko Frankofoniškas žaidimų vakaras su bulgarų aktore-komike Ina Dobreva, kuri padovanojo daug gerų emocijų, juoko.

Spalio 13-16 dienomis matematikos mokytojai Aurelija Vaičaitienė, Ingrida Masaitienė, Ona Stančiukienė ir Martynas Zaveckas dalyvavo Daugpilio technologijų licėjuje vykusiame Nordplius projekto „Towards Real Maths“ susitikime. Licėjaus direktorė Irina Paura susitikimo dalyvius supažindino su licėjaus ugdymo sistema, mokinių pasiekimais, parodė kabinetus, laboratorijas ir kitas licėjaus erdves. Kartu su kolegomis iš Daugpilio, Narvos, Talino ir Vilniaus mokytojai dalijosi patirtimi, stebėjo licėjaus mokytojų vedamas atviras matematikos pamokas, susipažino su naujais mokymo(-si) metodais ugdant aukštesniuosius mąstymo gebėjimus, mokėsi kurti tinkamą probleminį uždavinį. 2023 metų vasario mėnesį visi projekto Nordplius dalyviai atvyks į mūsų gimnaziją ir pratęs projekto veiklas.

Didžiuojamės savo mokytojais ir džiaugiamės galimybe tobulinti savo kompetencijas, kuriomis mielai dalijamės su savo ugdytiniais.