Spalio 28 d. LSMU gimnazijoje įvyko jau tradicija tapusi Karjeros ugdymo diena. Džiaugiamės, kad po ilgo laiko tarpo jaunesniųjų klasių mokiniai turėjo galimybę išvykti į įmones, o vyresnieji – susitikti su įvairių profesijų atstovais auditorijose, o ne prie kompiuterių ekranų.

5–8 kl. mokiniai kartu su klasių vadovais lankėsi įstaigose bei tėvų darbovietėse ir susipažino su konkrečių profesijų atstovais. Jauniausieji – penktokai – lankėsi įmonėse UAB „YIT Lietuva“, UAB „Theca Furniture“, LSMU Veterinarijos akademijos Maisto saugos ir kokybės katedroje bei LSMU Kauno klinikose; 6 klasių mokiniai aplankė Saulės šeimos medicinos centrą, Kauno apylinkės teismą bei UAB „Tomegris“; 7 kl. mokiniai dalyvavo susitikime su KTU Elektronikos rūmų darbuotojais, Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro kariais ir Paupio žirgyno, įsikūrusio Rukloje, darbuotojais; 8 kl. mokiniai lankėsi „Eglės“ sanatorijoje Birštone, įmonėje UAB „Eckes-Granini Lietuva“, LSMU Farmacijos fakultete bei Kauno priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje.

I–IV gimnazijos klasių mokiniai turėjo galimybę rinktis net iš 40 lektorių ir asmenybių, kurie su moksleiviais pasidalijo savo patirtimi ir žiniomis. Labai smagu, kad šiais metais tiek daug skirtingų sričių specialistų sutiko pasidalinti savo patirtimi ir žiniomis su gimnazistais. Dėkojame gausiam būriui specialistų: Maltos Ordino pagalbos tarnybos savanorystės procesų vadovei Neringai Sukauskaitei, plastikos chirurgei dr. Ingai Guogienei, LSMU Veterinarijos fakulteto dekanei prof. Dr. Vitai Riškevičienei bei veterinarijos gydytojui Martinui Jankauskui, garso režisieriui Aurimui Mitkui, traumatologui prof. Šarūnui Tarasevičiui, KTU dėstytojams Gintautui Narvydui (robotika), dr. Kęstučiui Pilkauskui (mechanikos inžinerija), fotografei Svetlanai Baturai, farminininkei Emilijai Šipailaitei, genetikei Editai Kuncevičienei, neurochirurgui prof. Kęstučiui Skauminui, medijų kūrėjui Mangirdui Beniušiui, interjero dizainerei Editai Stankevičiūtei-Righetto, architektui Linui Tuleikiui, kultūrinės veiklos vadybininkėms dr. Ingai Kepalienei, Rimgailei Bloznelytei, Norvilei Iljeitytei, advokatui Mariui Endzinui, finansininkui Andriui Butkui, IT specialistui Robertui Maleckui, aviacijos inžinierei Robertai Gaidamavičiūtei, biochemikam Arvydui Strazdauskui ir Silvijai Jankevičiūtei, odontologui Albertui Kriaučiūnui, skubiosios pagalbos gydytojams Ievai Paliokaitei ir Dainiui Misevičiui, chirurgui prof. Antanui Gulbinui, žurnalistei, Šarūnei Kutinskaitei-Būdavienei, kosmetologėms Audronei Klimavičienei, Indrei Petrėlienei ir Aringai Mieliauskaitei, karinių oro pajėgų seržantui majorui Alvydui Tamošiūnui, politikos mokslų atstovei Evitai Rimkevičiūtei, verslininkui Virginijui Kantauskui, psichologei dr. Ingridai Pilkionienei, ginekologei-akušerei Linai Dzidzevičienei, psichiatrams Jonui Montvidui ir Eglei Milašauskienei, režisieriui Rokui Lažaunykui ir atlikėjoms „Baltos varnos“.
Per Karjeros dieną gimnazijos moksleiviai sužinojo, kiek daug pasirinkimų ir galimybių atsiveria motyvuotiems žmonėms. Tikimės, kad susitikimai su lektoriais padės apsispręsti renkantis studijas ir ateities profesiją.

Karjeros specialistė Svetlana Konkova