Balandžio 26 dieną LSMU gimnazijoje jau septintus metus iš eilės buvo organizuojamas „Sveikatos ugdymo dienos“ renginys, kurio metu skirtingų sričių sveikatos specialistai dalinosi įvairiomis sveikatinimo žiniomis su gimnazijos mokiniais. Renginio metu dalyvavo apie 30 kviestinių lektorių, kurie vedė pamokas emocinės, socialinės, fizinės gerovės temomis.

Renginio meru LSMU Kauno klinikų gydytoja neurologė Milda Dambrauskienė kalbėjo apie paauglių miego ypatumus.

LSMU VSF prof. dr. Kąstytis Šmigelskas kalbėjo apie priklausomybę socialiniams tinklams. Dr. Ingrida Pilkionienė kalbėjo apie tai, kaip atpažinti ir įveikti socialinį nerimą. Lektorius Linas Leonas diskutavo su mokiniais, kas padeda ir trukdo efektyviai mokytis. Doc. dr. Vidmantas Vaičiulis pristatė mokiniams, ką svarbu žinoti apie kelionių mediciną. Dr. Jolita Jonynienė kalbėjo apie savęs pažinimo naudą. LSMU gimnazijos alumnės Naura Špokaitė ir Austėja Lukošiūtė diskutavo su penktokais apie draugystės svarbą.

Į renginį atvyko LSMU Kinologijos mokslinio ir edukacinio ugdymo centro vadovas Mindaugas Paleckaitis. Su kolege Ugne Nedzinskaite bei jos augintiniu vedė jauniausiems gimnazijos mokiniams praktinius užsiėmimus apie kaniterapijos naudą.

Lytiškumo temomis paskaitas skaitė LSMU Kauno klinikų akušerijos ir ginekologijos klinikos gydytojos rezidentės Diana Vasiliauskaitė ir Urtė Vanagaitė, „Įvairovės ir edukacijos namų“ lektorė Rusnė Kirtiklytė bei „Žemiau bambos“ lektorės Laura Tvarijonavičiūtė, Aurėja Trunovė ir Viltė Vaitkienė.

Dr. Aida Kunigelienė ir Giedra Ostrauskaitė vedė paskaitas apie emocijų ir nuotaikos bei valgymų sutrikimus. LSMU Kauno klinikų rezidentės Austė Janušauskaitė ir Ieva Čalkaitė kalbėjo su mokiniais apie patiriamus emocinius sunkumus paauglystės laikotarpiu.

Atsižvelgiant į šios temos aktualumą paauglių tarpe, gimnazistai dalyvavo filmo „Banginis” peržiūroje.

Renginio metu nepamiršome ir mokinių fizinės sveikatos. Savo žiniomis apie fizinio aktyvumo naudą dalinosi LSMU sporto medicinos klinikos dr. Gediminas Tankevičius ir Vaiva Baltramiejūnaitė – Čepaitė iš organizacijos „3Q Health Education instituto“. LSMU VSF dr. Agnė Slapšinskaitė skaitė paskaitas apie gerąją fizinio aktyvumo patirtį ir vedė praktinį užsiėmimą gimnazijos abiturientams.

Penktų klasių mokiniai po renginio išvyko į batutų centrą „JumpSpace“ bei boulingą, o šeštų klasių mokinius Masinio futbolo asociacija ir Kauno rajono FC Hegelmann treneriai pakvietė į Kauno futbolo akademiją, kur moksleiviams vedė aktyvias veiklas.

Nors oras ir nedžiugino, bet aštuntokų klasė išsiruošė į žygį, o kiti pasiliko gimnazijoje ir dalyvavo komandinėse varžybose.

Dėkojame LSMU bendruomenės nariams ir kitoms su sveikata susijusioms organizacijoms, prisidėjusioms prie „Sveikatos ugdymo dienos“ renginio!