Paaiškėjo geriausiai anglų kalbą mokantys Kauno gimnazistai | KaunoDiena.lt

PAAIŠKĖJO GERIAUSIAI ANGLŲ KALBĄ MOKANTYS KAUNO GIMNAZISTAI

  • 5

Kauno technologijos universiteto (KTU) „Santakos“ slėnis laikinai virto improvizuotu anglų kalbos egzaminavimo centru.

Čia savo žinias ir gebėjimus demonstravo Kauno gimnazijų auklėtiniai.

Pirmą kartą KTU ir LSMU gimnazijų rengtame anglų kalbos pateikčių konkurse „Didžiuojuosi savo mokykla“ dalyvavo „Santaros“, „Saulės“, J. Jablonskio, Prezidento V. Adamkaus, S. Dariaus ir S. Girėno bei LSMU ir KTU gimnazijų gimnazistai.

KTU gimnazijos (KTUG) auklėtiniai renginį pradėjo savo parengta parodomąja pateiktimi. Po jų savo pasirodymus pristačiusios komandos taip pat neatsiliko ir demonstravo puikius anglų kalbos įgūdžius, supažindindamos su savo gimnazijomis.

Savo pasirodymams gimnazistai pasitelkė vaizdinę medžiagą. Dalyviams teko ne tik ją pristatyti, bet ir sklandžiai bendrauti su auditorija.

Tuo metu komisija vertino gimnazistų pasirengimą, komunikabilumą, laisvumą, anglų kalbos žinias ir vaizdinės medžiagos kokybę bei tinkamumą.

Gimnazistų pedagogai neslėpė, kad jų auklėtiniams iki konkurso teko nemenkai paplušėti, norint pasiekti kuo geresnių įvertinimų.

„Tai puikus būdas moksleiviams tobulinti anglų kalbos ir būtent viešo kalbėjimo įgūdžius. Tuo pačiu jie įgijo pateikties ruošimo ir pristatymo pagrindų, o atsakinėdami į auditorijos ir komisijos narių klausimus, išmoko suvaldyti stresą, greitai reaguoti ir priimti sprendimus neplanuotose situacijose“, – teigė KTUG mokytoja Daiva Sutkevičienė. 

Jaunuolius konkursui ruošę pedagogai sako, kad tokiuose renginiuose užmezgamos naujos pažintys ir stiprėja ryšiai tarp mokyklų.

Konkurso dalyvius vertino kompanijos „Bentley Systems“ projektų vadovas Visvaldas Šeškus ir Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė Goda Čiplytė bei Garliavos J. Lukšos gimnazijos anglų kalbos mokytojas metodininkas Saulius Skučas.

Konkurse nepralenkiami buvo LSMU gimnazijos atstovai Lukas Girdziušas, Laima Skėrutė ir Emilija Radlinskaitė. Juos konkursui ruošė jų mokytoja Marija Langienė.

Antrą vietą užėmė Prezidento V. Adamkaus gimnazistai Justas Senkauskas, Stepas Čeplinskas ir Žygimantas Kadiša, kuriuos konkursui ruošė anglų kalbos mokytoja Danguolė Navickienė. Šie dalyviai meistriškai susiejo ekologines problemas su savo gimnazijos misija.

Treti liko svečiai iš J. Jablonskio gimnazijos: Lukas Vaitkevičius, Tomas Edgaras Čepas ir Gunda Pavilonytė. Jie konkursui ruošėsi su visa anglų kalbos mokytojų komanda: Rasma Stuokiene, Audrone Masiulyte ir Romualda Liutkuviene.

KTU ir LSMU gimnazijų rengtas konkursas, tikimasi, taps kasmetiniu renginiu ir ilgainiui į dalyvių gretas pakvies ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos moksleivius.

GALERIJA

  • Paaiškėjo geriausiai anglų kalbą mokantys Kauno gimnazistai
  • Paaiškėjo geriausiai anglų kalbą mokantys Kauno gimnazistai
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Saunuoliai J.Jablonskiečiai

Šančius

O kokie pažymiai iš lietuvių?

Algimantas

Pati geriausia anglų kalbos mokytoja Danguolė Navickienė Jos paruošti vaikai visada būna tarp pirmaujančių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS