Labdaros vakare rinks lėšas ankstukams

  • Teksto dydis:

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) gimnazijos bendruomenė rengia labdaros vakarą, kuriame bus renkamos lėšos Neonatologijos klinikoje gimstančių ankstukų gydymui.

Labdaros vakaro metu bus parodytas choreografo ir režisieriaus ir Andriaus Kurieniaus kartu su gimnazijos moksleiviais ir mokytojais pastatytas miuziklas „Velnio nuotaka“. Dirbdami daugiausia po pamokų ir savaitgaliais, daugiau kaip 80 moksleivių ir 12 mokytojų miuziklą pagal Kazio Borutos „Baltaragio malūną“ statė tris mėnesius. Gruodį miuziklo premjerą išvydo gimnazijos bendruomenė. Šįkart renginys bus skirtas ne tik pradžiuginti žiūrovus, bet ir įgyvendinti kilnų tikslą – jo metu surinktos lėšos bus skirtos LSMU ligoninės Kauno klinikų Neonatologijos klinikos ankstukams.

„Renginio, kuris atviras visuomenei, metu visus susirinkusius raginsime aukoti ir tokiu būdų prisidėti prie LSMU ligoninės Kauno klinikų Neonatologijos klinikoje gimstančių ankstukų gydymo ir jų gyvybės išsaugojimo“, – sakė LSMU gimnazijos Neformaliojo švietimo skyriaus vedėja Sandra Gaučiūtė.

Kauno klinikų Neonatologijos klinikoje gimsta ir yra gydomi neišnešioti ir sergantys naujagimiai iš dviejų trečdalių Lietuvos teritorijos. Kasmet klinikoje gydomi apie 500 per anksti pasaulį išvydusių mažylių, o apie 130 iš jų sveria mažiau nei 1500 gramų. Pats mažiausias klinikoje gimęs ir išgyvenęs naujagimis tilpo delne: svėrė 462 gramus ir buvo gimęs 24 gestacijos savaičių. Šių naujagimių gydymas ir slauga reikalauja ne tik išmanymo, profesionalumo ir tėvų meilės, bet ir naujausių technologijų, labai brangių vaistų.

Atviras visuomenei labdaros vakaras vyks vasario 1 d. 18 val. LSMU Veterinarijos akademijos Iškilmių salėje (Tilžės g.18, Kaunas).


Šiame straipsnyje: LSMUAnkstukailabdaros vakaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidas

Vidas portretas
Sekmes sam sauniam kolektyvui

tikrai patiko

tikrai patiko portretas
Jau mačiau prieš Kalėdas šį renginį - LABAI GRAŽU

tadas zurnalistui

tadas zurnalistui portretas
ankstukus daro pistukai su glaustinukemis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių