Miuzikle „Velnio nuotaka“ vaidino ir mokytojai, ir gimnazistai

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazija (LSMUG) Kaune tęsia tradiciją Kalėdoms pastatyti mokinius ir moksleivius suvienijantį scenos kūrinį. Šiemet pasirinkta lietuviška tematika – gimnazijos bendruomenei pristatyta savita miuziklo „Velnio nuotaka“ versija.

Dirbdami daugiausia po pamokų ir savaitgaliais, daugiau kaip 80 moksleivių ir 12 mokytojų miuziklą pagal Kazio Borutos „Baltaragio malūną“ statė tris mėnesius. Miuziklą režisavo teatro mokytoju šioje gimnazijoje dirbantis režisierius ir choreografas Andrius Kurienius, atlikęs ir Baltaragio rolę. Pasak A.Kurieniaus, gimnazijoje pastatyta miuziklo versija nepadarytų gėdos jokiai scenai. „Miuzikle nevaidina profesionalai – šia prasme tai yra mėgėjų menas. Tačiau toks menas nėra žemiau už profesionalųjį. Visų pirma, jis yra daug tikresnis už profesionalųjį meną. Ir vaikams, ir mokytojams vaidinti nėra darbas – jiems tai yra šventė“, – pasakojo režisierius.

Paklaustas, ar mokytojams statant miuziklą nebuvo sudėtinga išeiti iš jiems įprastos pedagogo rolės ir vaidinti kaip lygūs su lygiais su moksleiviais, A.Kurienius atsakė: „Tai priklauso nuo mokyklos. Šioje gimnazijoje nei vienas mokytojas nesijaučia labai aukštai. Niekas čia nebijo prieš mokinius atrodyti juokingai ar keistai. Gimnazijoje tokia atmosfera, kad visi čia jaučiasi kaip bendruomenė.“

Jurgos ir Girdvainio vaidmenis atliko gimnazistai Gustė Zakšauskaitė ir Justinas Budrys, Pinčiuko – Kristupas Morkūnas. Kitus pagrindinius vaidmenis kūrė mokytojai: Uršulė – kuratorė Inga Švedienė, Anupras – tikybos mokytojas Mantvydas Randis, Marcelė – biologijos mokytoja Simona Grušaitė, Raupys – geografijos mokytojas Simonas Šabanovas, dievas ir kunigas – matematikos mokytojas Martynas Zaveckas.

Solistus ir choristus – vyresniųjų klasių gimnazistus – miuziklui ruošė muzikos mokytoja Giedrė Druskienė, choreografiją kūrė ir judesiu scenoje rūpinosi choreografijos mokytoja Eglė Glinskienė, scenografiją kūrė dailės mokytoja Jolita Grabliauskaitė ir technologijų mokytojas Aurimas Adomaitis. Kostiumus, padedami gimnazistų, kūrė technologijų mokytoja Ilona Murašovienė ir kūno kultūros mokytoja Rasa Ciegienė.

G.Druskienė pripažino, kad solistų mokytojų muzikinės partijos skambėjo iš garso įrašų. „Turime mokytojų, kurie scenoje galėtų dainuoti gyvai. Tačiau „Velnio nuotakoje“ reikia ir nemažai vaidybos. Todėl tam, kad mokytojai galėtų koncentruotis į vaidybą, jų solo partijas iš anksto įrašėme. Tačiau balsų niekaip nedailinome, kaip kartais daroma garso įrašų studijose“, – sakė muzikos mokytoja.

„Džiaugiuosi, kad dėl „Velnio nuotakos“ beveik nepraleidote pamokų“, – premjeros dalyvius juokaudamas sveikino gimnazijos direktorius Arūnas Bučnys. Miuziklą sausio mėnesį planuojama parodyti per labdaros vakarą, skirtą paremti onkologijos ligoniams.


Šiame straipsnyje: velnio nuotakamiuziklas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ina

Ina portretas
Miuziklas buvo nuostabus! Ir labai tiko prieš kūčias :). Ar verkt reikėjo?

Eva

Eva portretas
Šaunuoliai! Malonu eiti į šios mokyklos renginius, nes visada nustebina. Ačiū!

...

... portretas
Tikslinkit pavadinimą: "Krabo nuotaka".
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių