Maži, bet stiprūs: gimnazistai sukūrė stebuklą

Maži, bet stiprūs – vienybę pademonstravusi Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) gimnazijos bendruomenė surinko pinigų sumą, už kurią Ukrainos kovotojams nupirkta taktinės medicinos komplektų.

Surinkta rekordinė suma

Šalia visų atminimo dovanų LSMU gimnazijoje nuo šiol bus dar viena – Ukrainos vėliava, pažymėta Donecko fronto 79 brigados bataliono vadų padėkomis ir linkėjimais gimnazijos bendruomenei už jų neeilinį žygdarbį.

Gruodžio 21-ąją vykusio labdaros renginio – miuziklo „Nykštukas Nosis“ metu gimnazijos administracija, mokytojai, mokiniai ir jų tėvai surinko 5,1 tūkst. eurų, kuriuos skyrė paramos Ukrainai organizacijai „Maži bet stiprūs“. Jau po poros dienų už šiuos pinigus buvo nupirkta 36 vienetai taktinės medicinos komplektų. Ukrainos kovotojus siuntinys pasiekė dar prieš naujuosius metus.

„Tikriausia dauguma, kurie buvote miuzikle, prisimenate tą gražią šventę, o svarbiausia – jos didžiąją idėją surinkti lėšų ir skirti jas kovojantiems Ukrainos kariams išgelbėti. Ne veltui jau metus kiekvienos asamblėjos metu šalia gimnazijos vėliavos ir Lietuvos trispalvės yra Ukrainos vėliava. Suprantame, kad šios tautos žmonės šiandien kovoja ne tik už savo, bet ir už visų mūsų, visos Europos laisvę. Todėl labai džiaugiuosi, kad pirmą kartą per mūsų labdaros renginių istoriją pavyko surinkti tikrai žymią pinigų sumą. Kaip jau sakiau per renginį, mes esame maži, bet turime dideles širdis“, – bendruomenei už susitelkimą dėl kilnaus tikslo dėkojo LSMU gimnazijos vadovas Arūnas Bučnys.

Tąsa: gimnazijos vadovas A. Bučnys patikino, kad ir toliau palaikys ryšius su organizacija, remiančia Ukrainos kovotojus. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

Labdaros koncertai gimnazijoje organizuojami jau ne vienus metus. Iki šiol visi surinkti pinigai keliaudavo į LSMU ligoninę Kauno klinikas. Karas Ukrainoje pakeitė prioritetus, todėl 2022-ųjų labdaros koncertas buvo skirtas Ukrainai ir žmonėms, kovojantiems pirmosiose linijose.

Ruošėsi nuo rudens

Pasiruošimas stebuklingai Nykštuko Nosies istorijai truko kelis mėnesius, o pasaką, kuri šventinį vakarą LSMU Veterinarijos akademijos iškilmių salėje nepaliko abejingų, kūrė beveik 200 žmonių komanda.

Miuziklą režisavo teatro mokytojas Andrius Kurienius, scenografiją kūrė dailės mokytoja Jolita Grabliauskaitė ir technologijų mokytojas Aurimas Adomaitis. Dalį kostiumų aktoriams paskolino Kauno valstybinis muzikinis teatras, kitus kartu su III g A klasės mokine Neringa Milevičiūte kūrė direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jolita Jukštaitė ir technologijų mokytoja Meilutė Baranauskienė. Gražiausius balsus surinko muzikos mokytoja Giedrė Druskienė. Laisvai judėti scenoje mokė šokių mokytoja Eglė Glinskienė.

„Pačios nuoširdžiausios padėkos skirtos visiems mokiniams ir mokytojams už sukurtas nuostabias dainas, šokius ir įkūnytus personažus. Ypač dėkojame mūsų miuziklo aktoriams – 5 b klasės mokiniui Benui Narvydui ir III g A klasės mokiniui Tautrimui Markauskui, įkūnijusiems pagrindinį veikėją Jokūbą“, – kalbėjo gimnazijos Neformaliojo švietimo skyriaus vedėja Aušra Budrienė, miuzikle trumpam virtusi piktąja burtininke.

Gavę jūsų gimnazijos paramą, tarpušvenčiu sugebėjome nupirkti taktinių medicinos rinkinių, kurie kovotojus pasiekė dar iki naujųjų metų.

Beje, pirmą kartą šiais metais vykusioje tradicinėje asamblėjoje jauniesiems aktoriams Benui ir Tautrimui teko garbė atsiimti gimnazijai skirtą Ukrainos kovotojų dovaną, kurią perdavė į gimnaziją atvykęs VšĮ „Maži bet stiprūs“ atstovas, savanoris Martynas Andriejavas.

„Dar kartą noriu padėkoti visiems, kad prisidėjote prie šios gražios iniciatyvos. Labai malonu būti tokioje šaunioje bendruomenėje. Dar kartą ačiū jums ir jūsų tėveliams“, – po trumpų padėkos žodžių, Martynas susirinkusiems pristatė organizacijos veiklą.

Tęs bendradarbiavimą

VšĮ „Maži bet stiprūs“ paramos Ukrainai organizacija veikia nuo 2022 m. kovo. Ukrainos kovotojus ji remia ir materialia, ir humanitarine parama: transporto priemonėmis, dronais ir jų dalimis, termovizoriais, akumuliatoriais, optika, kameromis, racijomis, išorinėmis baterijomis, medicinos reikmenimis, ilgai negendančiu maistu.

Vos prieš kelias dienas į Ukrainą buvo išgabenta kirtiklių, kastuvų ir smėlio maišų siunta. Visos šios priemonės būtinos kovotojams prie Bachmuto, ruošiantiems gynybos įtvirtinimus.

„Esame stiprūs, nes turime platų kontaktų tinklą Ukrainoje. Karščiausiuose taškuose dirba mūsų komandos žmonės, kurie palaiko tiesioginį ryšį su mūsų remiamais daliniais, taip pat ir karo ligoninėmis. Bendradarbiaujame su dauguma kitų Lietuvos paramos organizacijų. Tai mums leidžia gauti aktualiausią informaciją apie reikalingą paramą, operatyviai ją organizuoti ir greitai pristatyti tiesiai į rankas Ukrainos gynėjams. Tarkim, gavę jūsų gimnazijos paramą, tarpušvenčiu sugebėjome nupirkti taktinių medicinos rinkinių, kurie kovotojus pasiekė dar iki naujųjų metų“, – kalbėjo organizacijos atstovas Martynas.

Kilnu: istorija „Nykštukas Nosis“ LSMU gimnazijos bendruomenės dėka įgavo dar didesnę prasmę. (LSMU gimnazijos nuotr.)

LSMU gimnazijos parama VšĮ „Maži bet stiprūs“ – nevienkartinis projektas. Artėjant metinėms, kai Ukraina kenčia nuo karo, gimnazijos bendruomenė ir vėl planuoja prisidėti prie kovotojų gerovės.

„Kovotojams reikia visko, atrodo, net tokio paprasto dalyko kaip vaistai nuo kosulio“, – visokeriopą paramą iki pergalės kovotojams žadėjo A. Bučnys.


Šiame straipsnyje: LSMU gimnazijagimnazistaiparama Ukrainaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių