2018 metų spalio penkioliktosios rytą LSMU penktų klasių mokiniai į savo klasės valandėlę pasikvietė vieną žinomiausių Lietuvos dainininkių, 2018-ųjų „Eurovizijos“ dalyvę Ievą Zasimauskaitę. Labai ačiū, kad į savo valandėlę penktokai pasikvietė ir keletą kitų klasių mokinių, labai mėgstančių dainuoti, svajojančių apie dainininko karjerą.

Susitikimo metu Ieva Zasimauskaitė pasakojo apie save, lipimą karjeros laiptais, kalbėjo apie gyvenimą, atsakinėjo į vaikams rūpimus klausimus, o susitikimo pabaigoje padainavo.

Manau, dauguma mūsų (tarp jų ir aš) į susitikimą žvelgė tarsi į galimybę susitikti su „žvaigžde“, tačiau Ieva pasirodė labai... paprasta, žmogiška. Tai nė trupučio nenuvylė, netgi - priešingai- dainininkei žavesio suteikė ne tik jos balsas, bet ir pati tolerantiška, atjaučianti, geraširdiška asmenybė. Ieva labai šiltai bendravo tiek su mokytojais, tiek su mokiniais. Keletas vaikų uždavė klausimus, į kuriuos dainininkė mielai atsakė. Salėje nė minutei nebuvo stojusi nejauki tyla (juk visi žinom, kaip dažnai tai nutinka). Menininkė pasirodė esanti ne tik puiki dainininkė, bet ir inteligentiška, įdomi, šmaikšti bei maloni pašnekovė, gebanti duoti patarimų, mokanti aiškiai reiškti savo mintis. Jaučianti auditoriją.

Taip būna labai retai, tačiau Ieva... SPINDULIAVO gėrį bei šilumą, su ja kalbėtis buvo nepaprastai jauku ir gera. Manau, daugelis mokinių gavo atsakymus į jiems rūpimus klausimus.

„Prieš rašydama tai, aš tikrai gerai apsvarsčiau, ar mano žodžiai bus tiesa. Nesu mačiusi, bendravusi su žmogumi, kuris yra toks jaunas ir toks protingas. Jau prieš pokalbį buvau susigalvojusi labai daug klausimų Ievai, buvau pasiruošusi juos užduoti. Tada ji pradėjo kalbėti ir, man net neuždavus nė vieno klausimo, ji jau buvo atsakiusi į juos visus. Klausimai apie gyvenimą, jo tikslą, kodėl žmonės bijo klysti, apie pavydą, spaudimą ir daug kitų- jie visi buvo atsakyti per maždaug 20 minučių. Ieva labai tikinti, o aš ne. Bent jau nemaniau, kad esu. Ji mane įkvėpė tikėti per vieną valandą, kai kažkas bandė tai daryti visą gyvenimą. Ir ne, ji nesakė: „Jūs tikėkit, nes bus taip ar kitaip...” Ji pasakė, kaip jos gyvenimas pasikeitė, kai ji pradėjo tikėti ir medituoti. Kad užtenka 5 minutes kartoti „aš linkiu visiems laimės” ir galvoti apie visus žmones, net ir tuos, kurie tau nepatinka, ir tu jausiesi visiškai kitaip nei anksčiau. Bet čia ne apie meditaciją dabar. Esmė ta, kad aš drąsiai galiu sakyti, jog Ieva Zasimauskaitė yra mano autoritetas, žmogus, į kurį aš norėčiau lygiuotis, žmogus, kuris mane sugebėjo įkvėpti ir įtikinti per vieną valandą. Labai gera žinoti, kad dar yra tokių žmonių  kaip ji, nes mūsų pasaulyje tokių reikia gerai paieškoti. Ačiū Ievai

Ieva Gutmanaitė, Ig C


„Labai buvo miela ir jauku klausytis tokios mielos ir šiltos atlikėjos. Ji šviesi ir tyra, tokios jos ir dainos. Labai smagu buvo su ja pasimatyti ir taip pat paklausyti jos atliekamų dainų.”

Giedrė Druskienė, muzikos mokytoja ekspertė

Dėkojame Ievai už apsilankymą, pamokančius žodžius, atvėrusius akis ne vienam, nuostabias dainas ir šiltas emocijas, atneštas į prasidėjusių mokslų sukaustytą gimnaziją. Ačiū penktokams, jų auklėtojoms Aušrai, Ilonai, Vilmai, kad taip gražiai, šiltai ir mes, vyresnių klasių mokiniai, pradėjome savaitę.

Vytautė Laurinavičiūtė Ig. C