2018 10 25 LSMUG MTBlack Simple Minimalist Coffee Facebook Post MediumSpalio 17 d. galime laikyti svarbia diena LSMUG MT veikloje. Kodėl? Šią dieną vykusio visuotinio susirinkimo metu, be visų kitų aptartų svarbių klausimų, buvo renkamas asmuo, kuris ateinančius kelis mėnesius laikinai eis Mokinių tarybos prezidento pareigas bei pakeis jau savo kadenciją baigusią Rūtą Cyrolytę.

Nuo šių metų LSMUG MT savo nuostatuose pakeitė prezidento rinkimų tvarką apibrėžiančius punktus. Pagal naujus nuostatus, priešingai nei ankstesniais metais, Mokinių tarybos prezidentas ir šį kartą LEP‘as yra renkami tik tarybos narių. Šiais pakeitimais siekiame, jog nepasikartotų praėjusiais metais balsavimo metu įvykę nesusipratimai, kai teko skelbti prezidento rinkimų pakartotinį turą. Be to, Mokinių tarybos prezidentas, pirmiausia, yra atsakingas už Mokinių tarybos darbą, taigi, daugumos nuomone, sąžiningiausia, kad balsavimo teisė renkantis tiesioginį savo vadovą tenka būtent jiems.

Suskaičiavus balsus, laikinai einančia pareigas Mokinių tarybos prezidente buvo išrinkta kultūros ir laisvalaikio koordinatorė, II g. B klasės mokinė Rasa Jokimčiūtė. Ji šias pareigas eis du mėnesius, tada bus rengiami pakartotiniai rinkimai į Mokinių tarybos prezidento postą.

LSMUG MT ryšių su visuomene komitetas