Pagaliau į Lietuvą atėjęs pavasaris ir išlindusi saulė tikrai nebuvo pats įsimintiniausias savaitgalio įvykis LSMU gimnazijos bendruomenei. Ankstyvą šeštadienio rytą praūžė kasmetis, penkerius metus vykstantis, tradicija tapęs LSMU gimnazijos 3x3 krepšinio turnyras.

Krepšinio turnyru susidomėjo daugybė krepšinio mylėtojų, kurie nepraleido progos pažaisti, pasimankštinti ar stebėti ir palaikyti draugus, pažįstamus, šeimos narius. Turnyre susirėmė aštuoniolika komandų, kurias sudarė esami bei buvę gimnazijos mokiniai, tėveliai ir kiti LSMU bendruomenės nariai. Galime tik didžiuotis tokia dalyvių gausa. Net 5 valandas trukęs, bet tikrai neprailgęs renginys prasidėjo įžanginėmis kalbomis, kurios skatino atiduoti visas jėgas, bet nepamiršti atsargumo.

Žaidėjai buvo padalinti į 2 grupes: 5-6 klasių (vaikų) bei pagrindinę, kuriose kiekviena komanda žaidė trejas rungtynes ir išsiaiškino, ar skinasi kelią medalių link, ar lieka žaisti paguodos turnyre. Renginiui įpusėjus visi turėjo progą dalyvauti konkurse 1-2-3, kuriame buvo vertinamas dalyvių taiklumas per tam tikrą laiką. Nė vienas nepajėgė prilygti gimnazijos mokytojų komandai, kuri įrodė esanti pati taikliausia. Ją sudarė Martynas Zaveckas, Rasa Ciegienė ir Marius Dimša. Žaidimui pasibaigus 3x3 turnyras tęsėsi toliau, o dalyviai kovėsi pagrindiniame bei paguodos turnyruose - įtampa salėje vis kilo. Gerą nuotaiką renginio metu palaikė muzika, džiuginusi ir teisėjus. Ištroškusieji ar išalkusieji galėjo užkrimsti angliavandenių bei išgerti kavos, arbatos ar vandens. Už alkio malšinimą ačiū sakome sveikatos priežiūros specialistei Jurgitai ir mokytojai Eglei. Žinoma, dėkojame ir direktoriui, kuris ne tik įkvėpė bei užvedė turnyro žaidėjus, bet taip pat juos palaikė viso turnyro metu. Renginys praėjo be didelių traumų, o jo metu visada pasiruošusi padėti laukė LSMU gimnazijos sveikatos specialistė Jurgita. Taigi dar kartą dėkojame jai.

Deja, viskas turi pabaigą, todėl nespėjus mirktelėti jau buvo žaidžiamos paskutinės, lemiamos rungtynės, o po jų skelbiami rezultatai. 5-6 klasių turnyre 4-ąją vietą užėmė komanda „Kariai“, 3-iąją – komanda „Dream team“, sidabrinę 2-ąją vietą užėmė „6c klasės komanda“, o patys geriausieji jų grupėje tapo komanda „Žalgiris“ (6a kl.). Geriausiu žaidėju komandoje „Kariai“ tapo Danielius Zujevas, „Dream team“ komandoje juo tapo Konstantinas Šimonis, „6c komandoje” – Dominykas Vybornas, o „Žalgirio” komandoje – Juozas Petkevičius. Paguodos turnyre 3-iąją vietą užėmė komanda „Panda“, 2-ąją – „6c pirmūnai“, o šauniausiai pasirodė komanda „Veteranai“. Geriausiu paguodos turnyro finalinių rungtynių žaidėju tapo Tautvydas Mištautas. Pagrindiniame turnyre 3-iąją vietą užėmė komanda „Perkūnas”, 2-ąją vietą užėmė komanda „Druskiukai”, o 3x3 turnyro čempionai, apdovanoti pagrindine varžybų taure, tapo komanda „TUANDAI“, kurie jau ne vieną kartą didžiuojasi I-osios vietos medaliais gimnazijos sporto renginiuose.

Labai nuoširdžiai dėkojame šio renginio puoselėtojams: pagrindiniams organizatoriams kūno kultūros mokytojams Rasai ir Juozui, be jų iniciatyvos šio renginio net nebūtų, bei LSMU sporto centrui, kuris prisidėjo prie turnyro organizavimo. Žinoma, dėkojame ir teisėjams Pauliui Amanaičiui ir Irmantui Adamoniui, kurie teisėjavo rungtynėse, atsidavusiems MT nariams, kurie ankstų šeštadienio rytą paaukojo šiam turnyrui ir padėjo viso renginio metu, vedėjoms Martirijai ir Rūtai, Aurimui, Martynui, Patricijai, fotografei Ievai bei Liepai Petrulaitytei.

Tuos, kurie nedalyvavo šiais metais, kviečiame prisijungti mitais, o dalyvaujantiems jau ne pirmą kartą dėkojame už gimnazijos bendruomenės kūrimą ir puoselėjimą. Ačiū visiems už aktyvų dalyvavimą ir iki kitų metų, kurie tikrai atneš naujų iššūkių ir įspūdžių 3x3 turnyre.

Patricija Daugėlaitė, IIg. A