Vasario 4 dieną LSMU gimnazijoje jau penktus metus iš eilės buvo organizuojamas Sveikatos ugdymo dienos renginys, kurio metu skirtingų sričių sveikatos specialistai dalinosi įvairiomis sveikatinimo žiniomis su gimnazijos mokiniais. Renginio metu buvo pravestos 82 pamokos emocinės, socialinės, fizinis gerovės temomis. Dalyvavo 35 kviestiniai lektoriai. Džiaugiamės, kad kasmet pavyksta pakviesti lektorių, kurie negaili savo brangaus laiko ir pasidalina profesinėmis žiniomis su gimnazijos moksleiviais.

Apie COVID – 19 pandemijos situacijos valdymo iššūkius išsamiai pasidalino buvęs sveikatos apsaugos ministras prof. Aurelijus Veryga ir LSMU Kauno klinikinės ligoninės prof. Andrius Macas. LSMU psichiatrijos skyriaus gydytoja Dalia Vėlavičienė ir gydytoja – rezidentė Giedra Ostrauskaitė diskutavo su mokiniais, kaip atpažinti bei įveikti nerimą ir apie valgymo sutrikimų prevenciją. LSMU VSF psichologijos katedros prof. Dalia Antinienė dalinosi apie jausmų atpažinimą ir reguliavimą. Kiti katedros psichologai mokė mokinius iškalbos meno, streso įveikimo technikų, kaip atpažinti ir įveikti krizines situacijas, kaip išmokti tinkamai bendrauti bei efektyviai mokytis. Psichologė Evelina Gaidelienė diskutavo su penktų klasių mokiniais, koks yra emocijų vaidmuo bendraujant. Kaip apsisaugoti nuo virusų, dalinosi bendrosios praktikos gydytoja Dileta Vaitkuvienė. Apie akių sveikatą ir profilaktiką kalbėjo gydytoja Irmantė Glinskienė.

LSMU VSF lektoriai prof. Kąstytis Šmigelskas, dr. Agnė Slapšinskaitė, doc. dr. Auksė Domeikienė ir dr. Lolita Šileikienė kalbėjo apie priklausomybę socialiniams tinklams bei gerąją fizinio aktyvumo patirtį ir sveikatą. Kadangi šiuo metu labai svarbu išlaikyti tinkamą fizinę sveikatą, LSMU sporto medicinos klinikos prof. Laimonas Šiupšinskas dalijosi žiniomis, mitais ir faktais apie fizinį aktyvumą, o kineziterapeutas Vidmantas Zaveckas kalbėjo apie sėdėjimo žalą ir judėjimo naudą bei galimybes. Dr. Aina Adomaitytė skaitė paskaitą apie elektroninių cigarečių įtaką fizinei ir psichinei sveikatai. Apie paauglių miego ypatumus kalbėjo LSMU gydytoja neurologė Milda Dambrauskienė. Apie sveiką mitybą ir nematomą cukrų savo žiniomis dalinosi dr. Rūta Petereit. LSMU Kauno klinikų akušerijos ir ginekologijos klinikos gydytojų – rezidentų komanda mokiniams skaitė paskaitas lytiškumo tematika.

Dėkojame visiems renginio dalyviams, skyrusiems savo laiką ir pasidalinusiems žiniomis, įžvalgomis su LSMU gimnazijos moksleiviais!