Įteikėme brandos atestatus istorinei, septintajai 64 abiturientų laidai, kuri su mumis nuėjo visą gimnazijos veiklos kelią - nuo penktos iki dvyliktos klasės. Kartu su šia laida kūrėme šios, jau dabar gerai šalyje žinomos, bendrojo ugdymo įstaigos istoriją. 2013 m. rugsėjo 1 d. tuometinis LSMU rektorius akad. R.Žaliūnas mums įteikė mokyklos vėliavą - naujos pradžios simbolį. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad mes visi kartu esame šios gražios kelionės kūrėjai!

Visi abiturientai sėkmingai išlaikė VBE, šeši mokiniai net du egzaminus išlaikė šimto balų įvertinimais, dar septyniolika gavo po vieną šimto balų įvertinimą. Su pagyrimu gimnaziją baigė šeši mokiniai.

Su šia abiturientų laida mes pradėjome frankofoniškąją gimnazijos kryptį, šios laidos abiturientai buvo penkių tarptautinių projektų aktyvūs dalyviai, tai dainingiausia abiturientų laida, ne vienas garsino gimnazijos vardą šalies olimpiadose, konkursuose, atstovavome šaliai tarptautiniuose debatų turnyruose, nugalėjome Baltijos jūros šalių prancūzų kalbos konkurse. Turime profesionalią GMPS savanorę, buvusią pirmose kovos su COVID gretose, abiturientų tarpe turime puikių rokerių ir, manau, kad neilgai trukus išgirsite naują kompozitorę.

Septinta abiturientų laida išsiskiria iš kitų įvairiapusiais talentais. Tad būsimų studijų spektras platus. Jų tarpe, be būsimųjų LSMU medikų, odontologų, visuomenės sveikatos specialistų, bus duomenų analitikų, informatikų, psichologų, architektų, dizainerių, tapytojų, inžinierių, žurnalistų, politikos mokslų studentų, krepšinio agentas... Mes tikrai turėsime savo kompozitorę, profesionalų renginių įgarsintoją, savo Mokytoją!!! Ir karį savanorį jau nuo pirmadienio turėsim - Tėvynę gins!
Mes dėkojame drąsiems abiturientų tėveliams, nepabūgusiems išleisti vaikus į 20 kvadratinių metrų kabinete įsikūrusią mokyklą. Ačiū gimnazijos esamiems ir buvusiems mokytojams, išugdžiusiems tokį visapusį atžalyną.

Šios šventės tikrai nebūtų buvę be idėjos, drąsaus sprendimo ir visapusio LSMU ne tik finansinio, bet ir intelektinio palaikymo. Dėkojame stovėjusiems prie mūsų ištakų: akad. R. Žaliūnui, prof. V. Grabauskui, dr. J. Miliui, akad. H. Žilinskui, prof. R. Jurkevičiui, doc.dr. M. Stankevičienei, S. M. Skučienei, V. Kliženčiui, E. Brazytei...

Ačiū šiandien mus palaikantiems ir kuruojantiems: rektoriui prof. R. Benečiui, LSMU tarybai, vadovaujamai G. Skorupsko, ir Senatui, vadovaujamam prof. J. Macijauskienės, akad. D. Rastenytei, prof. K. Petrikoniui, direktorei L. Matusevičienei, L. Jarukui ir visiems LSMU bendruomenės nariams, kurie neabejingi mūsų Lietuvos ateičiai - vaikams!

Ir tikrai prisimename šiandien pakartotus akad. R. Žaliūno žodžius: „Mes kartelės nenuleisim". Ačiū septintajai, jau gimnazijos istorijoje likusiai, abiturientų laidai! LSMUG - jėga#!

Gimnazijos direktorius Arūnas Bučnys