Jau tradicija tapusi LSMU gimnazijos Karjeros diena lapkričio 24 d. subūrė daugybę skirtingų specialybių lektorių, kurie nuotoliniu būdu su gimnazijos moksleiviais pasidalijo savo patirtimi ir žiniomis.

2021 11 24 karjeros diena

5–8 klasių gimnazijos moksleiviai pamokose susitiko su gamtininku, knygų autoriumi Selemonu Paltanavičiumi, kompiuterinių žaidimų kūrėju, „Sneaky box“ meno dalies vadovu Vaidu Mikelsku, keliautoju Aurimu Mockumi, šokėju Justinu Mejeriu, skubiosios pagalbos gydytoja Ieva Paliokaite. Paskaitą apie savanorystės projektą „Misija Sibiras“ vedė gimnazijos istorijos mokytojas Matas Toliušis, o paskaitą apie karjeros planavimą – žurnalo „Reitingai“ vyriausiasis redaktorius Gintaras Srafinas.

I–IV gimnazijos klasių mokiniai turėjo galimybę rinktis net iš 40 specialistų ir lektorių. Karjeros dieną pradėjo Lietuvos sveikatos mokslo universiteto atstovai. Karjeros centro vadovas Linas Šablinskas bei studijų priėmimo atostvė Marija Stankevičienė pristatė universiteto fakultetus, supažindino su studijų bei priėmimo galimybėmis ir sąlygomis.

Labai smagu, kad šiais metais tiek daug skirtingų sričių specialistų sutiko pasidalinti savo patirtimi ir žiniomis su gimnazistais. Dėkojame gausiam būriui specialistų: komunikacijos specialistui Dainorui Lukui, traumatologui Emiliui Čekanauskui, anesteziologui Andriui Macui, farmacininkui Taurui Antanui Mekui, odontologui Dainiui Razukevičiui, marketingo specialistei Kristinai Liesei, kineziterapeutui Laimonui Šiupšinskui, kosmetologėms Indrei Buslienei ir Jolanta Juozapavičienei, IT specialistui Rimantui Benečiui, politologui Linui Kojalai, teisininkui Dainiui Žalimui, neonatologei Rasai Tamelienei, psichologei Irinai Banienei, dietologei Rūtai Petereit, ekonomistei Viktorijai Starkauskienei, skubiosios pagalbos gydytojai Ievai Paliokaitei, tarptautinių ryšių specialistei Ievai Vinciūnienei, šeimos gydytojai Diletai Vaitkuvienei, aktoriui ir režisieriui Motiejui Ivanauskui, vaikų intensyviosios terapijos gydytojui Rimantui Kėvalui, neurologui Kęstučiui Petrikoniui, diplomatui Alfonsui Eidintui, ginekologei Eglei Machtejevienei, alergologei Ieva Bajoriūnienei, dermatologei Skaidrai Valiukevičienei, kariškiui majorui Jurgiui Norvaišai, psichiatrei Simonai Kušleikienei, architektui Mariui Torrau, pilotui Deniui Petrovic, mados ekspertei ir stilistei Marijai Palaikytei, dainininkui ir scenos atlikėjui Merūnui Vitulskiui, veterinarijos gydytojui Rokui Judickui, teismo medicinos ekspertui Gregoire Abi Chaker, chirurgui Tomui Vanagui, policijos pareigūnui Daliui Mackelai, bankininkei Linai Gudeliauskienei bei žurnalistei Jonei Kučinskaitei.

Nudžiugino, kad šiemet nemažai gimnazistų susidomėjo pedagogo profesija. Ačiū lietuvių kalbos ir literatūros mokytojui Pauliui Kavaliauskui, istorijos mokytojui Matui Toliušiui, biologijos mokytojai Ramintai Svidinskaitei ir anglų kalbos mokytojai Aušrai Budrienei, kad sutiko pasidalinti savo patirtimi.

Per Karjeros dieną gimnazijos moksleiviai sužinojo, ką reiškia būti savo srities profesionalu, kokių įgūdžių ir savybių reikia norint būti geru savo srities specialistu. Tikimės, kad vyresniesiems susitikimai su lektoriais padės apsispręsti renkantis studijas ir ateities profesiją.

Dalijamės keliomis mokytojų refleksijomis:

„5–8 klasių mokinius per 2-ą pamoką aplankė „Sneaky Box“ meno vadovas Vaidas Mikelskas. Vaidas pasidalino įžvalgomis apie kompiuterinių žaidimų kūrimo procesą, įdomiausias užkulisių akimirkas ir darbo kasdienybę žaidimų studijoje. Mokinių pateiktų klausimų skaičius tik įrodė, kad pamokos tema buvo labai aktuali, o IT programuotojo specialybė – labai šiuolaikiška, patraukli, motyvuojanti ir įkvepianti kurti!“
(Vytautė Erkes)

„Kineziterapeutas Laimonas Šiupšinskas papasakojo apie savo profesiją ir aprodė visą medicininį inventorių (paskaitos metu lektorius dalyvavo vyrų krepšinio rinktinės stovykloje), kurį naudoja ruošiant sportininkus ir juos reabilituojant. Nėra lengva šį inventorių gauti kiekvieną dieną, todėl paskaita buvo labai idomi.“
(Juozas Barkauskas)

„Paskaita „Misija Sibiras“ buvo prasminga, įtraukianti, verčianti susimąstyti apie vertybes, pilietiškumą, skaudžias istorijos pamokas.“
(Jurgita Žulpienė)

„Susitikimas su politologu Linu Kojala praėjo sklandžiai ir mokiniams buvo tikrai naudingas. Lektorius papasakojo, ko ir kaip mokytis reikia dar mokyklos suole, kad ateityje galėtum rinktis studijuoti politikos mokslus, išsamiai paaiškino bakalauro studijų skirtumus Lietuvoje ir užsienyje, priminė, kad skaitymą, o ypač užsienio kalba, teks labai pamėgti. Atsakė į užduotus mokinių klausimus apie šių dienų politines aktualijas.“
(Daiva Žemaitienė)