Šiandien gimnazijoje įvyko už Laisvę ir Nepriklausomybę kovojančios Ukrainos palaikymo akcija „Mes palaikome Ukrainą“! Ukrainos ir Lietuvos vėliavų fone nuskambėjusi „Tautiška giesmė“ pakvietė mokinius ir mokytojus susikaupti. Gimnazijos direktorius A. Bučnys pastebėjo: „Vasario 24-oji į šiuolaikinio pasaulio ir ypač Europos istoriją įeis kaip juodžiausia XXI a. diena. Rusijos politinė ir militarinė viršūnė pradėjo karą prieš suverenią Ukrainos valstybę.“ Direktorius priminė Ukrainos istoriją, jos kovą už laisvę ir nepriklausomybę po II-ojo pasaulinio karo, 2014 m. Rusijos aneksuotą Krymą. Kartu atkreipė dėmesį į JAV, ES ir kitų demokratinių valstybių griežtą sankcijų politiką Rusijos atžvilgiu. Kalbos pabaigoje pacitavo JAV prezidento J. Baideno žodžius, „kad NATO gins kiekvieną savo nario žemės pėdą“. A. Bučnys paskatino mokinius būti budrius skaitant, vertinant su karu susijusias žinias socialiniuose tinkluose, įvairiose žiniasklaidos priemonėse. Direktorius taip pat pakvietė solidarizuotis su kovojančia Ukraina!

Akcijos metu labai jautriai nuskambėjo ne tik direktoriaus pasakyti žodžiais, bet ir R. Folkmanaitės ukrainiečių kalba atlikta rauda „Plakala“.

Renginio pabaigoje tylos minute buvo pagerbtos karo Ukrainoje aukos ir tris kartus pakartotas palaikantis šūkis „Slava Ukraini! Herojam Slava!”.

Būk laisva, kovojanti Ukraina! LSMUG su Jumis, Ukrainos žmonės!

2022 02 25 palaikome Ukraina