Vasario 24 d. įvyko VIII-osios LSMU gimnazijos laidos Šimtadienio šventė. Vakaras prasidėjo jautriais gimnazijos direktoriaus Arūno Bučnio žodžiais, skirtais Ukrainos žmonėms, ir Lietuvos Respublikos himnu. Giedodami „Tautišką“ giesmę, visi susirinkusieji jautėsi vieningi ir susitelkę.

Vėliau direktorius tęsė vakarą ir pasidžiaugė išskirtiniais abiturientų pasiekimais mokslo, sporto ir meno srityse, dalijosi prisiminimais bei linkėjo teisingų pasirinkimų gyvenime, kurie leistų jaustis laimingais žmonėmis. Vėliau sveikinimus tęsė LSMU prorektorius studijoms prof. Kęstutis Petrikonis, kuris šmaikščiai priminė, kad per 100 dienų dar galima spėti daug ko išmokti ir puikiai išlaikyti egzaminus. Taip pat pabrėžė, kad universitetas labai laukia moksleivių, kurie pasirinks studijas LSMU.

Abiturientų tėveliai tą vakarą nustebino išskirtinai linksmu, bet kartu ir labai jautriu pasirodymu. Laukdami jūrų uoste grįžtančių savo vaikų, šmaikščiai pažiūrėjo į skirtingas profesijas, priminė, kad nereikėtų pasiklysti greitai besikeičiančiame pasaulyje, nepamiršti paprastų dalykų, daugiau bendrauti žiūrint vienas kitam į akis, negu virtualiai, drąsiai sakyti tiesą, nenustoti svajoti... Galiausiai tėvai prisipažino, kad tiki savo vaikais, jų pasirinkamais ir, išleisdami juos į plačiuosius vandenynus, linki jiems paties palankiausio vėjo. O svarbiausia - visada jų lauks sugrįžtančių.

III g. klasės mokinių vaidinimas iki ašarų prajuokino visus renginio svečius ir pačius abiturientus, nes priminės situaciją, kai rudenį abiturientams nepavyko įgyvendinti plano „Nida“, nors tuo metu buvo ir nemažai liūdesio. Jie taip pat įkvėpė nenustoti svajoti ir patikėti, kad taip laukta kelionė dar gali įvykti.

Po visų pasirodymų abiturientai patys užlipo į sceną ir pristatė sukurtą spektaklį „Širdžių d(r)ama“, kuris visiems priminė, kad pyktis, pavydas, nenuoširdumas, atsakomybės nusimetimas gadina mūsų santykius su artimaisiais, o jie juk svarbiausi mūsų gyvenime tam, kad kurtume gražius prisiminus, jaustume meilę, palaikymą. Kiekvienas iš mūsų turime investuoti į stipraus ir gražaus ryšio išlaikymą bei kurti gyvenimą, kurį gera gyventi.

Spektaklio įspūdį sustiprino gyvai atliekama muzika ir dainavimas, nušlifuoti šokiai, šviesų efektai, taiklios dekoracijos bei meistriška aktorių vaidyba. Moksleiviai dėkoja palaikiusiems ir padėjusiems ruoštis, atėjusiems į šventę ir plojusiems. Ir apskritai, gimnazistai jaučiasi dėkingi visiems, lydėjusiems ir auginusiems juos šioje ilgoje ir gražioje mokyklinėje kelionėje.