ISTORIJA APIE STEBUKLUS KURIANČIĄ AUKLĘ.... IR GERUMU BESIDALINANČIĄ IR KALĖDINIUS STEBUKLUS DOVANOJANČIĄ GIMNAZIJOS BENDRUOMENĘ

Kai iš dangaus pamažu leidžiasi baltos, trapios snaigės, kai aplink pakvimpa imbieru, cinamonu ir mandarinais, kai žiūrėdamas į šalia esantį jauti džiaugsmą, meilę ir viltį. ateina Kalėdos… Su savimi jos atsineša ramybę, taiką, viltį ir meilę... bei gerumo stebuklus...

Visą Advento laikotarpį LSMU gimnazijoje kvepėjo gerumu bei Kalėdų stebuklais....

Gruodžio 4–15 dienomis gimnazijos bendruomenė susibūrė Kalėdinėje akcijoje „Kalėdos batų dėžutėje“, kurią organizavo labdaros ir paramos fondas „Saugus prieglobstis.LT„. Akcijos metu bendruomenės nariai dovanojo Kalėdas Ukrainos vaikams bei kariams ir sukūrė tikrą stebuklą – dovanotos batų dėžutės sunkiai tilpo į labdaros ir paramos fondo automobilį.

Gruodžio 21 d. vakarą gausi LSMU gimnazijos bendruomenė susirinko į tradicinį labdaros renginį –šv. Kalėdoms skirtą miuziklą. Susirinkę žiūrovai ir svečiai su nekantrumu ir jauduliu laukė pasirodymo, kuriam jungtinė mokytojų, mokinių bei alumnų komanda ruošėsi ne vieną mėnesį. Šiais metais aktoriai sukūrė super-ekstra-moto-grafo-ultra-siautulingą spetaklį apie neprilygstamąją auklę Merę Popins.

Aktoriai žiūrovus nuskraidino į Vyšnių gatvelę, kurioje gyvena tradicinė anglų šeima – ponas ir ponia Benksai bei jų vaikai Džeinė ir Maiklas. Linksmybės ir išbandymai prasideda tuomet, kai į namus kaip vėjas įsiveržia paslaptingoji auklė Merė Popins ir tampa dviejų nenuoramų vaikų aukle. Merė Popins moka pagydyti nuo visų ligų, neleidžia tinginiauti ir nuobodžiauti. Būtent ji kiekvieną dieną stebina vaikus naujais nuotykiais, magiškais burtais, kartu su mažaisiais herojais keliauja į neatrastą stebuklų pasaulį! Iš pradžių auklės burtai kelia pasipiktinimą ponams Benksams, tačiau vėliau priverčia susimąstyti – ar tikrai vien tik taisyklės, pareigos ir darbas garantuoja laimingą gyvenimą... Atlikusi savo misiją Merė Popins paslaptingai palieka Benksų namus. Bet ji tvirtai žino, kad savo tikslą pasiekė – suteikė gražiausių prisiminimų ir išmokė tikėti stebuklais.

Pasibaigus spektakliui padėkos bei sveikinimo žodį tarė LSMU gimnazijos direktorius Arūnas Bučnys. Gimnazijos bendruomenė jau šeštus metus spektaklių metu surinktus pinigus aukoja kilniems tikslams: LSMU ligoninės Kauno klinikos neišnešiotukams, Akių ligų skyriaus vaikams, Vaikų ligų klinikos ligoniukams, Ukrainos kariams. Šių metų Karjeros dienų metu gimnazijoje lankėsi garsus Lietuvos krepšininkas Rimantas Kaukėnas. Savo nuoširdžiu pasakojimu ne tik apie krepšinį, bet ir apie jo vardo paramos fondo iniciatyvas užbūrė ne vieną iš mūsų. Tad nutarėme 2023 m. miuziklo metu surinktus pinigus skirti gražiai Rimanto Kaukėno fondo iniciatyvai „Vaikų svajonės“. Sunkiomis onkologinėmis ligomis sergantys vaikai, kaip ir kiekvienas vaikas turi daug svajonių. Būtent tą vakarą bendruomenė, sukūrusi kalėdinę pasaką kaunietei Melitai ir klaipėdietei Marinai, kartu su Rimanto Kaukėno paramos fondu sukūrė kalėdinį stebuklą. Dviejų geriausių draugių, kurias suartino sunki liga svajonės buvo išpildytos. Jos galės mėgautis poilsiu Druskininkuose, pasinaudoti sporto klubo paslaugomis, nenutrūkstamai bendrauti su savo draugais, tuo praskaidrindamos ilgus mėnesius ligoninės palatoje ir kartu su šeimos nariais apsilankyti Romoje! Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad prie šios iniciatyvos įgyvendinti merginų svajones ženkliai prisidėjo ir gimnazijos bendruomenė. Renginio metu surinkti 10 000 tūkst. eurų keliauja į fondo sąskaitą. Nuoširdus ačiū visiems, kurie aukojo labai kilniam tikslui!

Direktorius negailėjo gražių žodžių aktoriams ir kūrėjams. Spektaklyje paslaptingosios Merės Popins vaidmenį atliko alumnė Gustė Bajarkevičiūtė, vaikų – 8a klasės mokinė Goda Dužinaitė ir 6b klasės mokinys Benas Narvydas. Įspūdingus charakterius sukūrė spektaklio režisierius, teatro mokytojas Andrius Kurienius – ponas Benksas, neformaliojo švietimo skyriaus vedėja Aušra Budrienė – ponia Benks, Eglė Glinskienė ir Jurgita Žulpienė – tarnaitės, pavaduotoja ugdymui Jolita Jukštaitė ir ugdymo ir pagalbos skyriaus vedėja Dovilė Varkalienė – kandidatės į aukles, kuratorius Marius Dimša – konsteblis, kuratorė Jūratė Jurevičiūtė – paukštininkė, lietuvių kalbos mokytojas Paulius Kavaliauskas, istorijos mokytojas Andrius Tamoševičius, ekonomikos mokytoja, vyr. buhalterė Neringa Viburienė – bankininkai.

Scenoje vienas kitą keitė ir mokiniai. Berto ir kaminkrėčio vaidmenį atliko abiturientas Tautrimas Markauskas. Paukščių ir kaminkrėčių šokius atliko tautinių šokių kolektyvo „Eglynėlis“ šokėjai, dainavo ir mišraus jaunimo choro „Ave musica“ dainininkai. Masinėse scenose vaidino gimnazijos teatro studijos mokiniai.

Įspūdingą spektaklio choreografiją sukūrė šokio mokyoja Eglė Glinskienė, muzikinius solistų ir choro pasirodymus – muzikos mokytoja Giedrė Druskienė. Įspūdį sustiprino ir miuziklo scenografija, kurią sukūrė dailės mokytoja Jolita Grabliauskaitė bei technologijų mokytojas Aurimas Adomaitis. Buvo malonu matyti prie spektaklio prisidėjusius buvusius gimnazijos alumnus: garso operatorių Titą Markauską (Titas Didžiojoje Britanijoje studijuoja garso režisūrą), apšvietimo operatorių Domantą Rapolą (Domantas studijuoja VU ir LSMU). Jiems puikiai asistavo gimnazijos mokiniai Astijus Kulieša, Jurgis Zigmantas, Arvydas Kraskauskas, tikybos mokytojas Mantvydas Randis ir puikus mūsų bičiulis Tomas Sinica.

Po renginio susirinkę svečiai dar ilgai šurmuliavo Veterinarijos akademijos Žalčio salėje, dalinosi įspūdžiais ir vaišinosi mokinių bei jų tėvais paruoštomis vaišėmis ir imbierine arbata.